Nacionalni dan invalida rada obilježen u Kutini

Povodom Nacionalnog dana invalida rada (21. ožujka) i Dana zaštite na radu (28. travnja), u petak 24. kolovoza 2018. godine u Društvenom domu Stjepana Radića, Kutina održan je XI. Susret invalida rada – osoba sa invaliditetom i starih osoba Republike Hrvatske.

Susret se održao pod pokroviteljstvom i financijskom potporom Sisačko – moslavačke županije i Grada Kutine i nazočio mu je kutinski gradonačelnik Zlatko Babić, predsjednik UIR RH Božidar Cesar, te saborski zastupnik Željko Lenart.

Sudionicima susreta, predavanje je održao izvršni direktor Hrvatskog saveza Udruga invalida rada Leko Sokolaj na temu Ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju. 

Naveo je da prema statističkim podacima oko 80% invalida rada pripada starijoj populaciji, pa ih je kroz brojne primjere nastojao upozoriti na sve opasnosti zaključivanja tih ugovora.

Dodao je kako je Savez zajedno s Udrugom umirovljenika Hrvatske, tražio da se Ugovor o dosmrtnom uzdržavanju briše iz Zakona o obveznim odnosima.

Program susreta uključivao je i organizirani posjet baroknoj crkvi Marije Snježne te Muzeju Moslavine, a završio je natjecanjem članova uz igre pikada, bacanja obruča, kuglanja i kartanja, među kojima su bili i pojedini članovi Udruge OSI koji su osvojili zlatnu medalju u pikadu, srebrnu u bacanju kruga te brončanu u visećoj kuglani.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)