Obilježen Međunarodni dan muzeja

U utorak, 18. svibnja, obilježio se Međunarodni dan muzeja kada se nastoji skrenuti pozornost javnosti na kulturnu baštinu i ulogu muzeja u njenom komuniciranju.  

Sudionici programa “Informiraj i aktiviraj” kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike posjetili su Muzej Moslavine Kutina koji je bio zatvoren zbog dosadašnje epidemiološke situacije.

Međunarodna muzejska zajednica pokrenula je obilježavanje 1977. g. (ICOM), koje se od 1992g. provodi na određenu temu. Iniciranje obilježavanja u Hrvatskoj vodi se od 1980 godine.

Stariji građani (polaznici programa) poslušali su zanimljivo predavanje, prošetali i otkrili što sve krije Muzej Moslavine, sudjelovali u radionici u kojoj se naučilo pisanje glagoljicom te su se uključili u nagradnu pitalicu. Predvečer se mogao pogledati i etnografski film “Zaviri ispod”o tradicionalnim običajima naših predaka.

Zbog zaštite od coronavirusa pridržavalo se nužnih epidemioloških mjera za područje Sisačko-moslavačke županije kroz ograničeni broj posjetitelja, obavezno nošenje maski i držanje fizičke distance.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)