Dani otvorenih vrata

U prostoru udruge na adresi Augusta Šenoe 2, Kutina obilježiti će se manifestacija Dani otvorenih vrata udruga u petak 11. lipnja 2021. godine u vremenu između 09:00 – 17:00 sati pod nazivom „Informiraj i aktiviraj – Dani otvorenih vrata“ čiji je cilj građanima i široj javnosti približiti programe i projekte od interesa za opće dobro koje provodi udruga te kako se mogu uključiti.

Svojim sudjelovanjem u aktivnostima udruga građani mogu steći uvid u široku lepezu aktivnosti koje udruge provode i dobiti poticaj za trajni aktivni angažman u svojim lokalnim zajednicama, bilo kao korisnici usluga ili kao volonteri.

U okviru Dana otvorenih vrata udruga 2021. godine Ured za udruge organizira virtualnu raspravu s ciljem raspravljanja uloge organizacija civilnoga društva u izgradnji budućnosti Europe. Također i strategijama koje je potrebno poduzeti kako bi se krizna situacija pretvorila u priliku za novi početak. Rasprava će se održati 10. lipnja 2021. godine s početkom u 10,00 sati. Snimka rasprave će naknadno biti dostupna na Youtube kanalu Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Europski gospodarski i socijalni odbor ističe važnost dobivanja podrške javnosti ovim vrijednostima, na način da se ponovno razmotre modeli razvoja i upravljanja koji trebaju biti usmjereni održivosti, izgradnji
ravnopravnijeg društva i društva u kojem su organizacije civilnoga društva u središtu oporavka i otpornosti. Nacionalna razvojna strategija Republike Hrvatske do 2030. godine definira kao osnovni cilj razvoja ubrzanje uključivog gospodarskog rasta kako bi se podigao životni standard i stvorili uvjeti za što kvalitetniji život za sve hrvatske građane.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)