Predavanje za starije osobe

U petak 18.06.2021 u prostoru „Kod Mate“  udruga invalida rada Kutina održala je godišnju skupštinu a potom i predavanje planirano u sklopu programa „Informiraj i aktiviraj“ kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike .

Predavanje je predstavio predsjednik udruge Božidar Cesar uz suglasnost pravnika Leke Sokolaja. Ovom prilikom predavanju su prisustvovale predstavnice Hrvatskog saveza udruga invalida rada gđa. Ivana Znaor i Valentina Hojsak.

Predavanje na temu „Ugovor o doživotnom uzdržavanju i dosmrtnom uzdržavanju“ imalo je svrhu upozoriti starije osobe na posljedice koje mogu imati korisnici uzdržavanja sklapanjem ugovora o dosmrtnom uzdržavanju te na šta trebaju posebno obratiti pozornost kako bi se pravno zaštitili. Iako su neke starije osobe čule o ovim ugovorima malo njih prepoznaje razliku. Nažalost to neznanje starijih osoba koje nisu svjesne da, potpisavši dosmrtno uzdržavanje, trenutačno ostaju bez imovine, čine ugovor izuzetno podložnim zloupotrebama. Sudionici predavanja također su dobili informaciju kome se mogu obratiti u slučaju dodatnih pravnih pitanja.

Voditeljica programa Jovana Bjelić razgovarala je s članovima o dosadašnjim i budućim aktivnostima te podsjetila prisutne da je program namjenjen za sve građane treće životne dobi neovisno o članstvu u udruzi.

 „Cilj je ovoj populaciji obogatiti društveni život, te uključuje kreativne radionice, edukativna predavanja, zdravstvene akcije, sve do pravnih savjetovanja. Dosad smo uspjeli ostvariti dosta aktivnosti s obzirom na situaciju s koronavirusom, a radili smo i na daljinu“, rekla je voditeljica programa.

Skupštini i predavanju prisustvovala  je Andrea Horvat iz gradskog Odjela za društvene djelatnosti  koja se obratila prisutnima i podržala aktivnosti programa u kojem je partner Grad Kutina.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)