Festival MoslaVina

Sudionici programa „Informiraj i aktiviraj“ kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike posjetili su 27. Izložbu vina Hrvatske i vina izvornih sorti povodom ovogodišnjeg festivala vina pod nazivom „MoslaVina 2021.

Festival vina MoslaVina Kutina u sklopu kojeg se održava i tradicionalna Izložba vina Hrvatske i vina izvornih sorti poznata je vinska manifestacija moslavačkoga kraja. Manifestacija koja promovira i predstavlja moslavačka vina, uobičajeno se održava tijekom svibnja u Kutini, a naglasak stavlja na izvorne hrvatske sorte – ponajprije moslavački škrlet.

Stručni dio programa koji uključuje prikupljanje uzoraka i ocjenjivanje vina odrađen je početkom svibnja, a nakon godinu dana pauze održao se Festival ovog puta krajem lipnja te je usklađen sa aktualnim epidemiološkim mjerama.

Festival se pokazao kao odličan spoj aktivnog odmora i druženja. Program je uključivao dodjelu plaketa, nagrada i diploma vinarima za najbolje ocijenjena vina, prezentaciju i degustaciju izabranih moslavačkih vina i hrane, koktel večer, radionicu sommeliera Maria Meštrovića uz glazbeni program grupe Cambi te ostale izvođače.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)