Članovi programa na promociji Zbornika

U Muzeju Moslavine 28. lipnja održana je promocija XVII. Zbornika Moslavine, serijske publikacije koja sadržava članke o raznim događanjima i spoznajama iz života Moslavine i njezine okolice

„Zbornik Moslavine prvi je časopis u Moslavini pokrenut s osnovnom misijom okupljanja suradnika koji znanstveno i stručno promišljaju prošlost i sadašnjost ovoga kraja te tako unaprijedi i razvije istraživanja u Moslavini“, rekla je Jasmina Uroda Kutlić, ravnateljica Muzeja Moslavine pozdravljajući posjetitelje promocije knjige.

„Zbornik se sastoji od 16 radova na tristotinjak stranica koji pokrivaju različite teme, od arheologije, povijesti umjetnosti, biologije, etnologije, koji su znanstvenog i stručnog karaktera ili se radi o recenzijama raznih publikacija vezanih uz Moslavinu općenito“.

Uz suradnice s galerijskog i etnološkog odjela, Jelenu Batinić i Silviju Kantolić, Jasmina Uroda Kutlić predstavila je ukratko autore i teme novog Zbornika, a dio autora prisustvovao je promociji.

Neki od zanimljivih tema uključivale su razgovor o crnom zlatu Moslavine, izvornim zaštićenim pasminama domaćih životinja Sisačko-moslavačke županije, samoj prošlosti i mjesnom nazivlju Kutine, te arheološkim istraživanjima na moslavačkom području gdje su pronađeni niz novih utvrda na Jelengradu.

Autori XVII. zbornika su etnologinja Slavica Moslavac, Lea Čataj, Petar Sekulić, Antonio Džaja, Silvija Pisk, Jasmina Uroda Kutlić, Franko Mirošević, Filip Škiljan, Ivan Gračaković, Jelena Batinić, Dalibor Sumpor, Katarina Brkić, Slavica Moslavac, Božica Brkan, Đuro Vidmarović.

Sudionici programa „Informiraj i aktiviraj“ kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike imali su priliku čuti zanimljivosti zbornika te kupiti publikaciju po povoljnoj promotivnoj cijeni.

Promociju je pozdravila pomoćnica pročelnika za društvene djelatnosti Kornelija Marošević u ime Grada Kutine koji je partner programa „Informiraj i aktiviraj“ te je svojim dolaskom pružila podršku i stručnim djelatnicima Muzeja, autorima kao i polaznicima programa.

Zbornik Moslavine građani mogu se kupiti u kutinskom Muzeju svakim radnim danom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)