Petrovo – slavlje kutinsko

Prije 184 godine Kutina je dobila status trgovišta, a uz blagdan sv. Petra i Pavla (29. lipnja) stekla je i pravo sajmovanja.

Uz taj dan, punina radosti kutinskog života traje od crkvenog brijega do središta grada, u kojem se i ove godine održao događaj pod nazivom „Petrovo – slavlje kutinsko“.

Zbog korona virusa taj datum pomaknut je na 02. srpnja 2021. godine. a manifestacija je održana na Trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini.

Naglasak događaja stavljen je na tradicijskim vrijednostima našega kraja, tj. izlagačima koji sami izrađuju tradicijske predmete i proizvode.

I udruga invalida rada Kutina dio svojih radova iz kreativne radionice predstavila je na izložbenom štandu. Pritom je na sajmu predstavila ovogodišnji program „Informiraj i aktviraj“ kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Grad Kutina partner je na programu te su gradonačelnik Kutine g. Zlatko Babić i zamjenica gradonačelnika Ivana Grdić svojim dolaskom još jednom podržali rad Udruge te program.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)